Mire jó a fitness?

A kérdésre a válasz talán ez lehet: hogy életünket jobbá tegye.

De vajon mindez különleges erőfeszítéseket követel-e? Nem, semmiképpen sem! Ha a jól megtervezett gyakorlatokat rendszeresen végezzük, sokkal jobb lesz a közérzetünk, jobban fogunk kinézni és teljesebb életet élhetünk, mint azelőtt.
A gyakorlatok rendszeres elvégzésétől még nem leszünk egyből soványabbak, de kalóriát égetünk el, valamint erősítjük izmainkat. Ha a tréninget ésszerű diétával kapcsoljuk össze, akkor gyorsabban és könnyebben fgoyhatunk le, ráadásul alakunk is tökéletesebb lesz. Ha valaki edzi a testét, több oxigén kerül a szövetekbe, javul a vérkeringés, megszűnik a tunyaság és az ízületek lazábbak lesznek, így a napi mozgás is nagyobb örömet szerez.

A tornától az egész test felébred, sokkal élénkebbé válik, kevésbé fárad el. Hatékonyabban működik, jobban ellenáll a betegségeknek.

Klinikai kutatások bizonyítják, hogy a torna segít a szívbetegség megelőzésében és a hátfájás esetén a tornagyakorlatok a szívizomzatot, a tüdőt és a légzőrendszert hatékony működésre ösztönzik, valamint csökkentik a feszültséget és a stresszt. A kismamák is bizonyítják, hogy a rendszeres terhestorna könnyebbé teszi a szülést. A fitness tréning gyakorlatainak segítségével pedig a szülés után visszanyerhetik a régebbi alakjukat.